Doggydance (dansen op muziek met de hond)

 

Het is een nieuwe vorm van "hondensport" en die in een razend tempo uitgroeit over de gehele wereld. Het Doggydance is ontstaan vanuit de Obedience (Gehoorzaamheid). Het was bij de Martin Gaus-organisatie dat de eerste Doggydance-wedstrijd in Nederland werd gehouden. Men ziet een combinatie van gehoorzaamheid, muziek en choreografie. Bij de Crufts in Engeland is het altijd weer een hoogtepunt om het publiek in de pauzes te entertainen. De eerste Martin Gaus-instructeurs hadden een Doggydance instructeursopleiding van Jules O'Dwyer gevolgd, die is zeer bekend met Obedience, Heelwork to music en Doggydance.

Doggydance is de laatste rage op hondengebied overgekomen uit Amerika. Zeker niet suf...maar een echte sport voor baas en hond die menig toeschouwer zal verbazen over wat er allemaal mogelijk is in samenwerking met je hond.
Samen met de hond worden er oefeningen uitgevoerd op muziek. Iets soortgelijks zien wij ook bij de paardensport (dressuur), waarbij paard en mens een kuur op muziek uitvoeren. Een vereiste is wel dat de hond heel goed onder appèl staat.

Tijdens een cursus leert de hond:
• onder uw benen door te gaan;
• rondjes te draaien door een simpele handbeweging;
• achteruit te lopen, enz. enz.
Dus voor wie echt l
euk bezig wilt zijn met zijn hond...denk dan eens aan DoggyDance!

VERDELING WEDSTRIJDKLASSE

Er zijn 6 wedstrijdklassen:
Starters: voor combinaties die nog nooit een wedstrijd hebben gelopen (hier is de riem en voer nog toegestaan). De routines zijn 2 - 2,5 minuten lang.
Beginnersvoor combinaties die nog geen klasse gewonnen hebben of tweemaal een 8 hebben gehaald (riem niet meer toegestaan, voer wel, maar geeft aftrekpunten). De routines zijn 2,5 - 3 minuten lang.
Novicevoor honden die de beginnerklasse hebben gewonnen of tweemaal een 8 hebben gehaald (geen riem of voer toegestaan). De routines zijn 3 - 3,5 minuten lang.
Intermediatevoor honden die de Noviceklasse hebben gewonnen of tweemaal een 8 hebben gehaald.
Advancevoor honden die de Intermediateklasse hebben gewonnen of tweemaal een 8 hebben gehaald. Er wordt een hoge mate van perfectie verwacht tussen baas en hond. De routines zijn 3,5 - 4 minuten lang.
Innovationvoor pairs en groepen en ook voor 1 handler met meerdere honden